معرفی انواع کولر گازی و اسپلیت
با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا اکثر مردم کولرهای خانه خود را آماده استفاده می کنند در حالی که در بیشتر خانه های تهران از کولرهای آبی برای مقابله با گرما استفاده می شود اما در سال های اخیر و مخصوصا در مناطق با آب و هوای شرجی کولرهای گازی نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.
کولرگازی نوعی دستگاه تهویه است که گرما را از فضای داخل اتاق می گیرد و آن را در محیطی خارج از فضای اتاق می فرستد. هر کولرگازی از چهار قسمت اصلی کمپرسور˛ کندانسور˛ اواپراتور و شیر انبساط (لوله مویین) تشکیل می شود. در بیشتر انواع کولرگازی امکان استفاده ی معکوس از چرخه سرمایش کولر نیز وجود دارد یعنی می توان کولر را به پمپ حرارتی تبدیل کرد و از آن در فصل زمستان برای گرمایش استفاده کرد.
در ادامه به معرفی انواع کولرگازی و اسپلیت و نکاتی درمورد خرید کولر گازی می پردازیم :
انواع کولرگازی و اسپلیت
کولرگازی پنجره ای(کولر گازی یه تکه)
این مدل کولر گازی از ابتدایی ترین انواع کولر گازی محسوب می شود که نیمی از دستگاه باید در محیط داخل اتاق و نیمی دیگر در محیط بیرون از اتاق قرار گیرد و به این دلیل که معمولا در محل پنجره نصب می شود به کولر گازی پنجره ای معروف است.
این مدل کولرهای گازی معمولا به دلیل نداشتن حالت گرمایش و همچنین نداشتن ریموت کنترل کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و خرید کولر گازی در این مدل کمتر می باشد.
کولرگازی پرتابل
در کولر های گازی پرتابل تمام قسمت های مختلف کولر (کندانسور˛ اواپراتور و …) در یک مجموعه قرارگرفته اند و به دلیل طراحی مناسب و قابل حمل بودنشان برای استفاده در فضاهای کوچک و استفاده موقتی کاربرد دارند.در این نوع کولر ها در حالت سرمایش˛ باید گرمای موتور از طریق لوله پلاستیکی و قابل انعطاف پشت دستگاه˛ به بیرون منتقل شود بنابراین این لوله پلاستیکی باید به پنجره یا منفذی که هوا را به بیرون بفرستد وصل شود در غیر اینصورت گرمای خارج شده از هوا دوباره به فضا برگشته و کار تهویه و سرمادهی به درستی انجام نمی شود. کولرهای گازی پرتابل دارای حالت گرمایش نیز هستند اما کار گرمایش توسط هیتر انجام می شود برای همین زیاد مقرون به صرفه نیست.
کولر گازی اسپلیت (کولر گازی دو تکه)
کولرهای گازی اسپلیت از دو واحد مجزا تشکیل می شوند : بخش داخلی که شامل واحد تبخیر (اواپراتور) می شود و در داخل محیط ساختمان قرار می گیرد و بخش خارجی که شامل کمپرسور و کندانسور می شود و در خارج از محیط ساختمان قرار می گیرد.
بخش داخلی و خارجی دستگاه توسط دو لوله ی مسی یا آلومینیومی به یکدیگر مرتبط هستند. لوله باریکتر گاز سرد را از بخش بیرونی به بخش داخلی دستگاه منتقل می کند و لوله ی ضخیم تر گاز گرم را به کمپرسور و بخش خارجی منتقل می کند. این نوع کولرها معمولا دارای قابلیت کنترل از راه دور هستند و شامل دو مدل معمولی و با سیستم اینورتر هستند.
اسپلیت ایستاده
کولرگازی ایستاده دو تکه است یعنی دارای دو واحد خارجی و داخلی می باشد. یونیت خارجی آن که شامل کندانسور وکمپرسور است باید در بیرون از فضای ساختمان قرار گیرد و یونیت داخلی آن در محیط داخلی ساختمان قرار می گیرد. اسپلیت های ایستاده در دو مدل سه فاز و تک فاز (معمولی و اینورتر) ساخته می شوند و به دلیل قدرت پرتاب باد و توان سرمایشی بالایی که دارند برای استفاده در محیط های بزرگ مانند سالن های وسیع˛ مساجد˛ اداره ها و … مناسب هستند.
اسپلیت های دیواری
اسپلیت های دیواری بیشترین فروش و کارایی را دارند. در این نوع اسپلیت ها یونیت داخلی یا اواپراتور بر روی دیوار نصب می شود و ظرفیت آن ها از ۷ هزار تا ۳۶ هزار بی تی یو بر ساعت (Btu/h) متفاوت است. اسپلیت های دیواری برای استفاده در محیط های مسکونی و اداری انتخاب مناسبی هستند.
اسپلیت کانالی یا داکتی
در این نوع اسپلیت˛ یونیت داخلی در سقف کاذب قرار می گیرد؛ طراحی این اسپلیت ها به گونه ایست که به یک سیستم کانال کشی برای پخش هوای مطبوع نیاز دارد و امکان ایجاد چندین دریچه خروجی هوا را دارد به طوری که یک یونیت داخلی می تواند چند اتاق مجزا را از طریق کانال های هوادهی˛ سرد یا گرم کند.
اسپلیت سقفی یا کاستی
اسپلیت های سقفی (کاستی) برای استفاده در محیط های اداری و مکان هایی که دارای ارتفاع سقف بیشتر از حد معمول است بسیار مناسب است.
قسمت اصلی این نوع اسپلیت داخل سقف کاذب قرار می گیرد و دیده نمی شود و عملکرد آن به گونه ایست که سرما یا گرمای تولید شده را از طریق سقف به طرف زمین از چهار جهت پخش می کند. همچنین اسپلیت های سقفی دارای ریموت کنترل های دستی و دیواری هستند.
کولر گازی مولتی پنل
سیستم تهویه چند پنله مشابه سیستم اسپلیت معمولی کار می کند با این تفاوت که یونیت خارجی آن (کمپرسور و کندانسور) می تواند به بیش از دو پنل داخلی متصل شود وهر یونیت داخلی لوله کشی مبرد خاص خود را دارد و به یونیت خارجی وصل می شود.
سیستم های مولتی پنل برای استفاده در مکان هایی که به یک دما در کل فضا نیاز دارند مناسب است یعنی همه ی یونیت های داخلی با یک دمای یکسان کار می کنند .
امروزه کولرهای مولتی پنل مجهز به فناوری اینورتر هستند که مزایایی چون کاهش مصرف برق˛ رسیدن دمای محیط به دمای دلخواه در کمترین زمان ممکن و … دارد در ادامه به عملکرد و مزایای کولر گازی اینورتر بیشتر پرداخته ایم.
تفاوت کولر گازی اینورتر (کم مصرف) با کولر گازی معمولی
سیستم عملکرد کولر گازی طرح قدیم به این صورت بود که وقتی کاربر دمای کولر را روی عدد دلخواه تنظیم می کرد کولر شروع به رساندن دمای محیط اطراف به عدد تنظیم شده می کرد و بعد با یکسان شدن دمای محیط و دمای دستگاه˛ ترموستات داخلی دستگاه˛ موتور کولر را خاموش می کرد اما این به معنی خاموش شدن کامل کولر نبود بلکه ترموستات به طور مداوم دما را کنترل می کرد و به محض تغییر دمای محیط با دمای تنظیم شده روی دستگاه˛ مجددا دستور روشن شدن کمپرسور را صادر می کرد در نتیجه با تکرار این چرخه و روشن وخاموش شدن مداوم کمپرسور کولر˛ میزان مصرف برق به طور قابل توجهی افزایش می یافت و همچنین موتور کولر در اثر شوک های الکتریکی وارد شده آسیب می دید.
در واقع درکولر های مدل قدیمی از کمپرسورهای با دور ثابت استفاده می شد که توسط ترموستات فعال یا غیر فعال می شدند اما در کولر های گازی اینورتر از کمپرسورهای با دور متغیر استفاده می شود که در اینصورت برای ایجاد تعادل میان دمای محیط و دمای تنظیم شده روی دستگاه به جای آنکه موتور کولر روشن و خاموش شود˛ دور آن کمتر می شود و به این ترتیب موتور کولر کمتر در معرض آسیب قرار میگیرد و از لحاظ مصرف برق نیز به صرفه تر است.
سخن پایانی
با شروع فصل گرما که افراد زیادی قصد خرید کولر گازی می کنند توجه به انواع مدل ها با ویژگی ها وکارایی های مختلف برای یک انتخاب مناسب ضروری است لذا امیدواریم مطالبی گفته شد برای خرید کولر گازی واسپلیت به شما کمک کند.
درصورتیکه تمایل به خرید و یا اجاره کولر آبی، اجاره پنکه آبی و خرید پنکه مه پاش ، اجاره پنکه مه پاش و خرید یا اجاره پنکه صنعتی دارید می توانید به فروشگاه میست ایران سربزنید.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] کولر گازی و اسپلیت […]